Haber Merkezi - İsrail, İsfahan Havalimanı ve İran ordusuna ait Şikari 8’inci Ana Jet Hava Üssü’ne yönelik insansız hava araçları ile saldırı düzenlediği iddia edildi. Yerel saatle 04.00’da patlama sesinin duyulması sonrası alarm verilen havalimanı ve hava üssüne ilişkin İran devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve saldırının engellendiğini duyurdu.

Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki askeri hedefleri vurduğunu açıkladı

ABD basını, patlamaların İsrail'in İran'a yönelik 'misilleme' saldırısından kaynaklandığını aktarırken, İran basınına yansıyan haberlerde, söz konusu patlama seslerinin hava savunma sisteminin devreye girmesi ve üç mini insansız hava aracının (İHA) imha edilmesi nedeniyle duyulduğunu yazdı.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey İranlı bir yetkili, İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planının olmadığını söyledi. İsminin verilmemesi şartıyla açıklamada bulunan yetkili, "Olayın yabancı kaynaklı olduğu doğrulanmadı. Dışarıdan herhangi bir saldırı almadık. Tartışma, bir saldırıdan ziyade bir sızmaya daha çok işaret ediyor" dedi. 

Editör: Haber Merkezi