ANKARA - İsviçre’de Türk dans eğitmeni Ahmet Lüleli gözetiminde folklorik dans eğitimi alan 34 İsviçreli turist Türkiye ziyaretlerinin Ankara kısmında seymenlerle bir araya geldiler.

Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi’nin bulunduğu Ankara Konağı’nda gerçekleşen buluşmada İsviçreli turistler Ankara Konağında bulunan Seymen ve Bacıeren mumyalarını dikkatle incelerken Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr.Metin Özaslan’ın konakta sergilenen Ankara’ya ilişkin el sanatları koleksiyonu’nu oldukça beğendiler.

Başkan Özaslan bilgi verdi

Turistlerin Ankara Kültürü ve seymenlik geleneği hakkında sorularını yanıtlayan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Doktor Metin Özaslan , "Ankara’mızın kültürünü, tarihini turist konuklarımıza anlatmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ankara tarihi ve kültürüyle özel bir şehir. Bizler Ankara Kulübü Derneği olarak Ankaralılara bu konağı kazandırmaktan mutluyuz. Özellikle turist misafirlerimizin bu ziyareti çok anlamlı bizim için. Seymenlerimizi ve kültürümüzü görmek için turistler ülkemize geliyor. Bundan daha güzel ne olabilir ki" dedi.

Turistler Seymenlerle Ankara Tavası Yedi

Ankara Konağını gezen turistler daha sonra Ankara Kulübü Seymenleriyle Ankara Yemek Kültürünün önemli bir örneği olan Ankara Tavası’nı birlikte yediler.

Yemeğin ardından İsviçre Uluslararası Halk Dansları Topluluğu’nun grup lideri Alexa Candrian Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr.Metin Özaslan’dan Ankara Kulübü’ne ait hediyeleri aldı. Kendilerine gösterilen misafirperverlikten oldukça etkilendiğini ifade eden Candiran, "Türk Kültürü’nün sıcaklığını, samimiyetini yaşamak fırsatı duyduğumuz için çok mutluyuz. Rize’de başlayan turumuzu sırasıyla Trabzon, Ordu ve Safranbolu ziyaretlerimiz izledi. Türkiye turumuzda finali Cumhuriyetinizin başkentinde Ankaralı Seymenlerle yapmak çok fantastik oldu bizler için.Sıcak ilgilerinden ötürü Sayın Başkan Metin Özaslan'a ve bizleri kırmayarak gelen Seymenlerinize teşekkür ediyorum"dedi.

Editör: TE Bilisim