CANiK, Güney Afrika'daki HuntEX fuarında ürünlerini sergiledi CANiK, Güney Afrika'daki HuntEX fuarında ürünlerini sergiledi

Haber Merkezi - IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılan ve ABD'nin başkenti Washington'da bulunan TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Türkiye'de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Parasal duruşun önemli ölçüde sıkılaştırıldığını belirten Karahan, mart ayında ek sıkılaştırma adımlarının atıldığını söyledi.

Fatih Karahan-3

Karahan'ın sunumunda, Türkiye'nin dezenflasyon patikasına dair, finansal koşulların politika faizi artışlarının ardından sıkılaştığı belirtildi. Bireysel kredi büyümesinin yavaşladığı ve mart sonu itibarıyla yüzde 12,4'e düştüğü belirtilen sunumda, TL ticari kredi büyümesi normalleşirken, yabancı para kredi büyümesinin arttığı eklendi. TL mevduatların payının arttığı ifade edilen sunumda, getiri eğrisinin de parasal sıkılaşmaya paralel olarak değiştiği belirtildi. İç talebin normalleşme işaretleriyle birlikte dirençli kalmayı sürdürdüğüne dikkati çekilen sunumda, ithalattaki düşüşle dış ticaret dengesinin iyileştiği eklendi. Sunumda, "Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine dair artan fikir birliği var" ifadesi de belirtilirken, enflasyonun 2024'ün ikinci yarısından hem aylık hem yıllık bazda düşeceği de eklendi.

Editör: Haber Merkezi