ANKARA - MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gıda üreticilerinin ve ürünlerin denetlenmesi konusunu gündeme getirdi. Bakanlıklara gıda güvenliği açısından yaptıkları denetlemeleri ve neticelerini sorduğunu vurgulayan Yurdakul, "Bizler, ülkemiz ve gelecek nesiller için daha fazla geç olmadan derhal gerekli adımları atmalı ve torunlarımızın sağlığı için alınacak tedbirleri hayata geçirmeliyiz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gıda üreticilerinin ve ürünlerin denetlenme konusuyla ilgili soru önergesi verdi.

Bazı bakanlıklar arasında gidip gelen bir yetki belirsizliği olduğunu belirten Yurdakul, "Bunun sonucunda ülkemizde gıda güvenliği ciddi bir tehdit altında." dedi.

Bakanlıklara gıda güvenliği açısından yaptıkları denetlemeleri ve neticelerini sorduğunu kaydeden Yurdakul, "Şimdi verecekleri cevabı bekliyoruz. 21. yüzyılın su ve gıda güvenliği alanındaki gelişmelerle şekilleneceği, enerji savaşlarının yerini küresel gıda ve su arzı sıkıntılarının alacağı konuşuluyor. Bizler, ülkemiz ve gelecek nesiller için daha fazla geç olmadan derhal gerekli adımları atmalı ve torunlarımızın sağlığı için alınacak tedbirleri hayata geçirmeliyiz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim