Günümüz Naif ressamlarından Hüseyin Sartaş’ın Ankara ve ilçelerini konu alan "Tuvalimdeki Ankara" sergisi sanatseverlerle buluştu. İçimizde taşıdığımız düşünce, özlem ve yitirdiğimiz ya da yokettiğimiz doğal güzelliklerin resmini yaptığını söyleyen Hüseyin Sartaş, 1956 yılında Ankara’da doğdu.

1989 yılında açtığı ilk sergisine kadar çeşitli işlerdealışan Sartaş, birçok kişisel sergi açtı ve karma sergilerde eserleri yer aldı. Kültür Bakanlığı Koleksiyonlarında da tabloları bulunan Sartaş’ın TRT de yayınlanan 52 bölümlük ‘Türk Tuvalindeki Türkiye’ adlı bir de belgesel çalışması bulunuyor.

Kırsal kesim görüntüleri her zaman tablolarında yer alan Sartaş’ın Kale Mahallesi, Emin Antik Sanat Galerisindeki son sergisinde; Ayaş’dan domates tarlaları, Beypazarı’ndan gelin kayası, Bala’dan dibekte bulgur döğen kadınları, Kalecik’den üzüm bağları, Şereflikoçhisar’dan tuz gölü, Akyurt’tan tarihi meşe ağacı, Polatlı’dan Duatepe, Kazan’dan Satı Kadın Müzesi, Güdül’den İnönü Mağaraları, Evren’den Hirfanlı barajı, Nallıhan kuş cenneti, Çubuk Karagöl, Çamlıdere Göleti, Keçiören Estergon kalesi ve Mamak Konservatuar binası gibi Ankara ilinin simgeleşen görüntüleri tuallerinde yansıtılıyor. Naif ressam Hüseyin Sartaş’ın sergisini gezen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yıllardır sanatçının çalışmalarını takip ettiğini belirterek, başkentin yöresel özellikleriyle belgelenmesinin çok önemli bir çalışma olduğunu, bu çalışmaların belgesel nitelik taşıdığı söyledi. Başkan Bilgin sergiyi, Hüseyin ve Fatma Sartaş, galeri sahibi Emin Tezioğlu ve İbrahim Terzioğlu ile sanatçının sanat yaşamını kitaplaştıran Ümit Yaşar Gözüm ile birlikte gezdi.
Editör: TE Bilisim