Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alarak ülke gündemine ilişkin görüşme talebinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in ele alacağı konu başlıkları belli oldu. 

Büyükelçi Paçacı İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı Büyükelçi Paçacı İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan görüşmede yurttaşın yaşadığı ekonomik zorlukların yanında Filistin konusu, emekliler, Can Atalay kararı ve atanamayan öğretmenler gibi sorunlar da konuşulacak. Görüşmeye ilişkin Özel, "Sayın Erdoğan'ı dinlemeden müzakere kapılarını kapatmam" açıklamasını yaparken konu başlıklarının belirlenmesi için CHP il ve ilçe merkezleri ile belediye başkanlarının görüşü alındı. Görüşmenin konu başlıklarına ilişkin parti kurmayları ilişkin şu açıklamada bulunuldu: 

Yeni dönemde artık son seçimlerden Türkiye’nin birinci partisi olarak çıktığımız için iletişime kapalı olmadığımızı söylemiştik. Elbette fikirleri dinleyeceğiz. Ancak görüşmenin tek başlığı bu olmaz. Ayrıca mevcut anayasaya uyulmadan da yeni bir anayasa yapılmaz. Elimizde mevcut anayasaya uyulmadığı için yaşanan bir yargı krizi ve vekilliği düşürülen bir milletvekili var. Anayasaya uygun olmayan Can Atalay kararı, AİHM kararları gibi durumlar var. Bunların hepsi de genel başkanımızın gündeminde.”

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar