ANKARA - Sincan Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için seferber oldu. 20 okulda yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye atık pil, bitkisel atık yağ ve ambalaj atıkları konusunda geri dönüşüm eğitimi verildi. 20 gün süren eğitimlerde öğrencilerin çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, , çevreye zararlı atıkların olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için öğrencileri kapsayan yeni bir çalışma başlattı. 20 ilkokulda, atık pil, bitkisel atık yağ ve ambalaj atıkları konusunda geri dönüşüm eğitimleri verildi. 20 gün süren eğitimlerde belediye ekipleri, atıkların geri dönüşümü, pillerin toplanması, doğaya zarar veren diğer atıklar ve çevreyi korumak için yapılması gerekenler konusunda öğrencileri bilgilendirdi. İlk etapta 2 bin 500 öğrencinin faydalandığı eğitimlerde, geri dönüşüm bilinci oluşturulurken, eğlenceli ve eğitici videolarla da verilen bilgiler desteklendi.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, çevreye duyarlı nesiller yetişmesini amaçladıklarını söyleyerek, "Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakabilmek için önlemler almalıyız. Bu yüzden öğrencilerimize yönelik eğitimleri önemsiyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlarda aşılarsak daha temiz ve sağlıklı bir geleceği garanti altına almış oluruz. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim