ANKARA - Sincan Belediyesi, yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı şimdiden tedbir alıyor. İlçeyi sokak sokak denetleyen Sincan Belediyesi ekipleri, haşere üreme alanlarını kontrol altına alıyor.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan Belediyesi hazırladığı Entegre Haşere Mücadele Programı çerçevesinde haşereyle mücadele çalışmalarına devam ediyor. Sincan’ı sokak sokak tarayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki sivrisinek üreme alanlarını tek tek tespit ederek kontrol altına alıyor. 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında tespit edilen 500’ün üzerindeki kuyu, havuz, bodrum gibi üreme noktaları da kontrol edilerek, üremenin devam edip etmediği denetleniyor. Ayrıca ilçe genelindeki okul ve camiler de tek tek ilaçlanıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, sadece yaz aylarında sürdürülen haşere mücadelesinin yeterli olmadığını, bu kapsamda yılın her ayı çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti. Haşere mücadelesi denildiğinde akla ilk olarak yaz aylarında uygulanan sisleme çalışmalarının geldiğini söyleyen Başkan Tuna, "Halbuki ergin sineğe karşı yapılan sokak ilaçlamalarında başarı şansı çok düşüktür. Üstelik bu ilaçlamalar, insan ve çevre sağlığı için de riskler oluşturmaktadır. Bu kapsamda hazırladığımız Entegre Haşere Mücadele Programı çerçevesinde yılın her ayı hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Zira yazın yapılacak larva ve ergin mücadelesinin temelleri kış aylarında atılıyor. Ekiplerimiz şehrimizi sokak sokak denetleyerek sivrisinek üreme alanı olabilecek yerleri tespit ediyor. Aynı zamanda 2015 yılında tespit edilen 500’ün üzerindeki üreme noktasının da kontrolü yapılarak, üremenin devam edip etmediği denetleniyor. Vatandaşlarımızın sinek ve haşereden uzak bir yaz geçirmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

ÇÖP ATMA SAATLERİNE DİKKAT

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20:00 ile 22:00 arasında çıkarılması gereken çöpler, zamanından önce dışarı çıkarılması durumunda sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor. Sincan Belediyesi vatandaşlardan gelen taleplere göre de ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar Sincan Belediyesinin 444 4 762 numaralı telefonunu arayarak ilaçlama talep edebiliyor.
Editör: TE Bilisim