Haber Merkezi - Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yapacağı sırada geçen Eylül'de gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün yargılanmasına dün başlandı. 

Farklı davalardan yargılanan Kaplan'ın korsan CD satıcısından Ankara çapında bir suç örgütü yöneticiliğine yükselişini T24'teki Büyüteç köşesine taşıyan Tolga Şardan, Ayhan Bora Kaplan'ın bu süreçte polis muhbirliği yaptığını da aktardı.

Şardan yazısında şu bilgilere yer verdi: 

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, tanıdığı bir polis memuru aracılığıyla bir genç, Bülent Aramaz konusunda ihbarda bulunmaya geldi.

Bugünün Resmi Gazetesi (29 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete) Bugünün Resmi Gazetesi (29 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete)

17 - 25 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin emniyetten tasfiyeye başlanması sonrasındaki personel değişimi sırasında yeni göreve gelen ekipler, Ankara'yı kasıp kavuran Aramaz'ı bir türlü yakalayamazken, muhbir olmak amacıyla şubeye gelen genç, Aramaz'la ilgili önemli bir bilgiyi polise aktardı.

Bu genç; Aramaz'ın ertesi gün, yani 23 Ağustos'ta Ankara'nın Akyurt ilçesindeki bir kır düğününe katılacağını anlattı polise. 

Aramaz, gerçekten söz konusu düğüne geldi. Ankara Emniyeti, düğüne operasyon yaptığı sırada Aramaz kaçmayı başardı.

Ancak ertesi gün 24 Ağustos'ta bu kez Dikmen'de bir evde kıstırıldı. Evden kaçmaya çalışan Aramaz, peşindeki polislerle girdiği silahlı çatışmada sokak ortasında vurularak öldürüldü.

Gelelim, Aramaz'la ilgili ihbarı yapan delikanlıya.

O delikanlı; dün, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargı heyeti önüne çıkan Ayhan Bora Kaplan'dı.

Kaplan'ın muhbir olduğunun belgesi, bugün emniyet arşivlerinde. Üstelik hem Ankara Emniyeti Organize Şube Müdürlüğü, hem de Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı kayıtlarında mevcut.

Muhabir: Haber Merkezi