MALATYA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de olağanüstü koşullarda bir seçim dönemi yaşanıyor" dedi.

Malatya Eczacılar Odasını ziyaret eden Ağbaba, eczacıların meslek haklarını aldığı, daha rahat çalışma koşullarının olduğu bir dönemi yaşamak istediklerini söyledi.

Ağbaba, yeni bir seçim sürecine girdiklerini dile getirerek, "Bir tekrar seçimi yapacağız. Bir kişinin istemesiyle Türkiye'de tekrar seçim yapıyoruz. Maalesef Türkiye'de olağanüstü koşullarda bir seçim dönemi yaşanıyor. Bir taraftan sandıklar taşınıyor bir taraftan darbe dönemlerinde yaşanmayan şeyler yaşanıyor" diye konuştu.

Bütün siyasi partilerle konuşup iletişim kuran tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu dile getiren Ağbaba, "Yurdun herhangi bir bölgesinde 'ben burada seçim güvenliği sağlayamıyorum, sandığı kaldırıyorum' demek de Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Bir devlet kendi hakimiyet alanındaki bir bölgede eğer sandık güvenliğini sağlayamıyorsa geçmiş olsun demek gerekiyor. Bence bu seçimde sandık güvenliğine karşı en büyük tedbiri AKP'ye karşı almak lazım. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birleştirici gücü. Seçimlerden sonra umarız iktidarın ana gövdesi oluruz. Hem bölge hem de Türkiye'de akan kan durur" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim