ANKARA - Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’inci yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediyesi Başkanlık binası önünde gerçekleşen anma törenine Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve personeller de katıldı.

"Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar"

Belediye önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törende konuşma yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü her 10 Kasım’da büyük bir özlem ve minnetle andıklarını kaydeden Başkan Yaşar, "Yüce Atatürk ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ diyerek bizlere tüm şartlara ve zorluklara rağmen kutsal bildiğimiz tüm değerler için çalışmayı, yılmamayı, pes etmemeyi öğretmiştir. Bize emanet ettiği ilke ve devrimleri korumak ve yaşatmak adına ‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!’ vazifemizi belirlemiştir" dedi.

"Özlem ve minnetle anıyoruz"

Vefatının üzerinden 77 yıl geçmesine rağmen her geçen gün Atatürk ilke ve devrimlerinin, Türk Ulusuna armağan ettiği cumhuriyetin önem ve değerinin daha iyi anlaşıldığını da kaydeden Yaşar, "Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Atatürk’ün belirlediği yolda yürümeye, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselme konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin Kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim