ANKARA - Yenimahalle Belediyesi’nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi ve Tüketici Hakları Derneği (THD) ile ortaklaşa sürdürdüğü "Çağdaşlık Eğitim Seminerleri" vatandaşları çeşitli konularda bilgilendirmeye devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 yıldır devam eden  proje kapsamında bu kez YENİMEK kursiyerleri ile vatandaşlara Güncel Tüketici Yasası ve Sorunları anlatıldı.

ŞİİR VATANDAŞLARI DUYGULANDIRDI

Yenimahalle Belediyesi İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleşen eğitim semineri, ÇYDD tarafından burs verilerek okutulan bir avukatın Türkan Saylan şiiriyle başladı. Katılımcıları duygulandıran şiir ÇYDD Ankara Şubesi Eğitim Birimi Çağdaşlık Eğitim Seminerleri Sorumlusu Gülten Erciyas’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasında, Saylan’ı özlemle andıklarını ifade eden Erciyas, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da desteklerinden ötürü teşekkür etti.

VATANDAŞLAR HAKLARINI ÖĞRENDİ

Seminerin başlamasıyla Tüketici Hakları Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Sabire Narlı, Tüketici Hakları Koruma Hakem Heyeti Ahmet Yurtseven ve Avukat Hakan Bilgehan tüketici hakları konusunda vatandaşın hak ve yükümlülüklerini anlattı.

Narlı, ayıplı mal ile karşılaşan vatandaşın yapması gerekenleri anlatırken, Bilgehan ve Yurtseven de bankalardan kredi çekerek işlem yapan vatandaşların yasal haklarını ve Tüketici Hakları Derneği’nin önemi hakkında bilgi verdi.

KONUŞMACILARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Yeni yönetmeliğe girecek ve girmiş olan yasalar hakkında bilgi sahibi olan katılımcılar, konuşmacılara sorular sorarak başlarından geçen olayları anlattı. Tüketici hakları konusunda nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyen vatandaşlara yardımcı olan konuşmacılar soruları tek tek yanıtladılar.

Seminerin sonunda konuşmacılara Yenimahalle Belediyesi ve ÇYDD tarafından teşekkür belgesi verildi.

Editör: TE Bilisim