ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen 84’üncü İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Yenimahalle Belediyesi’nin eğitim, kültür, sağlık, spor alanında hayata geçirdiği dev projeler, ilgi odağı oldu.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşen fuara, bu yıl da katılım oldukça fazlaydı. Her yıl yerli yabancı bini aşkın firma, 60’tan fazla ülkenin boy gösterdiği fuarda, Yenimahalle Belediyesi; Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi, Bülent Ecevit ve Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi, Belediye Konukevi, Ankara Kulübü Derneği Sosyal Tesisi ile ilçeye kazandırdığı eğitim yuvalarını, proje maketleri üzerinden katılımcılara tanıttı.

Bu yıl eğitim temasıyla açılan fuarda, Yenimahalle’nin devasa projeleri takdir topladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da projeleri hakkında ziyaretçilere bilgi vermeyi ihmal etmedi.

Yeni pazaryeri anlayışı dikkat çekti

Haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazaryerlerini, sosyal donatı alanlarıyla zenginleştiren ve özel bir komplekse dönüştüren Yenimahalle Belediyesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçireceği Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi, fuarın en dikkat çeken projelerinden biri oldu.

İnşa edileceği bölgenin pazar alanı ihtiyacına çözüm getirmenin ötesinde, halka pek çok farklı hizmetler sunan tesis, fuara katılan diğer belediyelerin de dikkatini çekti.

Övgüler Onkoloji Konukevi’ne

Ülkemizde onkoloji alanında hizmet veren tek eğitim ve araştırma hastanesi olan Dr. Abdurrahman Yurtarslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yakınına inşa edilen, hasta ve hasta yakınlarına sıcak bir yuva olan Belediye Konukevi, fuarda en çok övgü toplayan projelerden biri oldu.

Uzun süren tedavi sürecinde hastalarına refakat için şehir dışından gelen ve barınma sorunu yaşayan hasta yakınları için yapılan 110 yatak kapasiteli misafirhane hakkında bilgi alan katılımcılar, bu anlamlı proje için Başkan Yaşar’ı tebrik etti.

Yeni kreşler tanıtıldı

Eğitim temalı fuarda Yenimahalle’nin eğitim yuvaları da beğeni topladı. İlçe sakinlerine tam kapasite hizmet veren 3 kreşe ek olarak bu dönem 4 farklı noktada kreş yapacak olan belediye, yeni kreşlerini de projeleriyle tanıttı.

Öte yandan Bülent Ecevit ve Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi ile Ankara Kulübü Derneği Sosyal Tesisi’nin tanıtıldığı stantlar da ziyaretçi akınına uğradı.

Editör: TE Bilisim