Çankaya Belediyesi tiyatro-sinema festivallerinden, konser ve sergilere kadar pek çok kültür sanat etkinliğiyle geçirdiği yılı, dolu dolu bir ayla kapatıyor

ANKARA - "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında, görme engelli vatandaşları sesli betimlemeli tiyatro oyunuyla buluşturacak Çankaya Belediyesi, "Behçet Aysan Şiir Ödül Töreni"nden eski İstanbul ve Rum ezgilerinin seslendirileceği "Türk Yunan Dostluk Konseri"ne kadar pek çok etkinliği Ankaralılarla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni ayın ilk etkinliği olarak dün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açılan "Gezgin Gözüyle Fotoğraf Sergisi", 15 Aralık’a kadar görülebilecek. Ankaralı Gezginler Grubu üyelerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 150 kişilik rekor bir katılıma sahip. Sergide yer alan yer alan fotoğraflardan hazırlanan masa takvimleri ise LÖSEV yararına satılacak.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında ise ÇSM’de 18.00’de başlayacak etkinlikte, Yönetmen Ali Özbıyık’ın "Bir Garip Hırsızlık Hikayesi" adlı filmi, down sendromlu Ozan Ulusoy ile babası Ali Ulusoy’un "Down ile Yaşamak" performansı, eğitilebilir zihinsel engelli bireylerden oluşan Ç’engel Atölye’nin ritm gösterisi yer alacak. 11 Aralık’ta ise yine ÇSM’de "Diktat" adlı tiyatro oyunu görme engelli bireyler için sesli betimlemeli olarak sahnelenmek üzere 18.00’de başlayacak.

Türk Tabipleri Birliği’nin, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde katledilen şair Dr. Behçet Aysan ve 35 kişinin anısına düzenlediği "Behçet Aysan Şiir Ödül Töreni" de 9 Aralık 19.00’da ÇSM’de başlayacak.

"ADALET SİZSİNİZ"

14 Aralık19.30’da ise usta oyuncu Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın "Adalet Sizsiniz" adlı tiyatro oyunu başkentli sanatseverlerle buluşacak. Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşecek oyun için ÇSM’den yer fişi alınması yeterli olacak.

17 Aralık 19.30’da Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından düzenlenen "AFSAD Sinema Kısa Film" ücretsiz gösteriminin ardından, 20 Aralık 19.30’da "Yunan Müzikleri Konseri" düzenlenecek. ÇSM’de "İki Yaka El Ele" fotoğraf sergisiyle başlayacak etkinlik, eski İstanbul ve Rum ezgilerinin seslendirileceği "Türk Yunan Dostluk Konseri" ile devam edecek. Konserde, "Vassiliki Papageorgiou ve Orkestrası", geleneksel Rum ezgilerini Türkçe ve Rumca ifadelerle harmanlayarak eski İstanbul ve İzmir’in sandukasından çıkarıp günümüze taşıyacak.

Editör: TE Bilisim