Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların güvenini suistimal eden bir şebekeyi çökertmek için takip çalışması başlattı.
Şüphelilerin, 4’ü yabancı uyruklu toplam 14 kişiyi telefonla arayıp kendilerini asker, polis veya savcı olarak tanıtarak korku ve panik yoluyla dolandırdıkları saptandı.
Eş zamanlı operasyon düzenlendi
Kimlikleri ve adresleri belirlenen 28 şüphelinin yakalanması için Adana merkezli; İzmir, Mersin, Kırklareli, Tekirdağ, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye’de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon sırasında polis ekiplerinin dikkati sayesinde, şebeke tarafından hedef alınan 25 kişinin daha dolandırılması son anda engellendi.
22 şüpheli tutuklandı
Zanlıların suçtan elde ettikleri mal varlıklarına yönelik yapılan çalışmalarda; 1 arsa ile yaklaşık 20 milyon lira bakiyeli 23 kripto varlık hesabına el konuldu.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22'si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şebeke üyelerinin faaliyetleri kameraya yansıdı
Şebeke üyelerinin faaliyetleri, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Kayıtlarda zanlıların buluşma anları, mağdurların adreslerine gidişleri ve dolandırıcılık faaliyetlerinden sonra bir lokantada yemek yedikleri anlar yer aldı.



