MELİH GÜMÜŞBIÇAK - Ankara Futbolu ülkenin en üst iki liginde mücadele eden 3 takımla temsil ediliyor. Süper Lig’de MKE Ankaragücü, 1. Lig’de de Gençlerbirliği ve Keçiörengücü. 
Trendyol Süper Lig’deki tek Ankara takımı olan MKE Ankaragücü sezona Tolunay Kafkas ile başlamış ve erken bir teknik direktör değişikliği ile Tolunay Hoca ile vedalaşarak yerine de kimilerine göre sürpriz bir şekilde Emre Belözoğlu’nu göreve getirmişti. Ankara’nın sarı lacivertli ekibi böylece yıllardır devam eden, takımı daha yerel teknik direktörlere emanet etme geleneğinden de vaz geçmişti. Umarım ki bu değişiklik hem MKE Ankaragücü hem de Emre Belözoğlu için olumlu ve hayırlı olur. Sezon başındaki zor fikstürün ardından Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra oynanan iki maçtan bir galibiyet, bir yenilgiyle ayrıldı. Bu hafta içeride oynanacak Yılport Samsunspor karşılaşması, ligin geriye kalanındaki hedefleri açısından son derece önemli. Lige çok kötü başlayan henüz galibiyetle tanışamayan ve son sırada bulunan Yılport Samsunspor da teknik direktör değişikliği sonrası çıkış yolu arıyor. Böyle maçlar her zaman çok zor olmuştur.
Trendyol 1. Lig’deki iki Ankara takımından Keçiörengücü bu ligde bir istikrar yakalamış görünüyor. Ucuza alıp değer kazandırdıktan sonra satılan yerli ve özellikle Afrikalı oyuncularla gelir gider dengesini kuran Keçiörengücü, yıllardır düşme hattının uzağında play-off sıralaması civarında mücadele eden takım görüntüsünde. Takımı sezon başında Serhat Gülpınar’a emanet eden mor beyazlılar bakalım bu sezon play-off bileti alabilecek mi?
Trendyol 1. Lig’deki diğer Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ise geçen sezon kulübün yüzüncü yılında herkesin düştü dediği durumda bir mucize gerçekleştirmiş ve ligde kalmıştı. Bu mucizenin mimarı Sinan Kaloğlu ve ekibiyle bu sezon da yoluna devam eden kırmız karalar yine birçok futbol severin beklentisinin aksine topladıkları puanlarla şu anda ilk beş sırada yer alıyor. Kısıtlı kadrolarla hep ligde kalma mücadelesi veren Sinan Kaloğlu ve ekibi bakalım bu sefer süper lige yükselme mücadelesi içinde olabilecek mi?
Bütün bunların ötesinde Türk futboluna sayısız isim yetiştirmiş Gençlerbirliği için üzerinde durulması gereken çok daha önemli bir konu var. Ankara’nın en eski ve köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde (Taş Mektep) bir grup öğrenci tarafından kurulan Gençlerbirliği Kulübü, Cumhuriyetimizin 100. Yılında çok önemli bir iş yapıyor. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri içerisinde eğitim ve öğretim yapan “Gençlerbirliği Spor Lisesi” artık açıldı. 
Bu özellikle daha önce başarılı örneklerini voleybol branşında da gördüğümüz, uluslararası sporcu yetiştirmede spor ve eğitimin birlikte yürütülmesine imkan veren, başka kulüplere de  örnek olacak bir adım. Dilerim bu örnekler artarak devam eder.
Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişinde  futbolda en üst ligde Ankara’dan bir şampiyon takım çıkmadı ama bu örneklerin çoğalmasıyla şampiyon sporcuların çıkacağı da aşikar..