Haber Merkezi - Gazze'de bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra saldırılardaki güncel durum hakkında açıklama yaptı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 176 gündür sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi veren el-Kudra, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne saldırılarında 82 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ve 98 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 705'e çıktığını söyleyen Kudra, yaralı sayısının da 75 bin 190'a ulaştığını belirtti. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını belirtti.

Gazze-111

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre ise; İsrail ordusu gece boyu hava, kara ve denizden bölgede çeşitli noktalara yoğun saldırılar düzenledi. Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze kent merkezindeki Megazi Kampı'nda "Musa" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi ve çevresi de İsrail ordusu tarafından 13 gündür kuşatma altında tutuluyor. İsrail askerleri, bölge sakinlerini infaz ve alıkoyarak veya işkenceyle zorla yerinden etmeye çalışıyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail, saldırdığı Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum etmekte. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" belirtmişti. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki sağlık durumu hakkında konuştu. Gazze'deki 36 hastaneden sadece 10'unun minimum düzeyde hizmet verdiğini belirten Ghebreyesus, burada bulunan binlerce hastanın sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaya devam ettiğini söyledi.

Miçotakis bugün Ankara'da: Masada hangi başlıklar var? Miçotakis bugün Ankara'da: Masada hangi başlıklar var?

Gazze-106

Editör: Haber Merkezi