Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yapılan 201 eserin açılışında konuştu: (2) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yapılan 201 eserin açılışında konuştu: (2)

Türk caz sahnesinin ünlü gruplarından ve 6 müzisyenden oluşan SPIN, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali dinleyicisiyle buluşacak. Cazın çağdaş kanadında yer alan ve günümüz cazının tatlarını taşıyan, New York’tan Avrupa cazına kadar uzanan bir çizgiye sahip repertuvarını dinleyene sunan Spin'in temelleri 2000’li yıllarda atıldı. 

Özgün bestelerden oluşan bir müzikal oluşum olan Spin, ismini ünlü piyanist Thelonious Monk’un meşhur bir hareketinden, konserlerinde müzik yükseldiği zamanlarda kalkıp adeta huşu içinde kendi etrafında dönmesinden almıştır. 2007 yılında “ILK” adlı albümlerini yayınladılar. Albümde sekiz orijinal parça yer aldı. Her ne kadar grubun beste departmanında ağırlıklı olarak Sıtkı Sırtanadolu’nun çalışmaları yer alsada, SPIN’in geleneğinde kolektif yaratım grubun müzikal mayasını oluşturmaktadır. Grup ekibi; saksofonda Yahya Dai, trompette Barış Doğukan Yazıcı, gitarda Sıtkı Sırtanadolu, piyanoda Jef Giansily, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman’dan oluşuyor.

27Nisan

27 Nisan Çarşamba saat 20.00’de MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek olan konserin biletleri biletini al ve konser salonundan alınabilecek.

Editör: Deniz Ali Tatar