Haber Merkezi - 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde özel bir program ve 41. MSM İsmail Dümbüllü Ödül töreni gerçekleştirildi. MSM tiyatro öğrencilerinin Jon Fosse'nin kaleme aldığı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi'ni okumasıyla başlayan program, usta sanatçı Müjdat Gezen ve 41. MSM İsmail Dümbüllü Ödülü sahibi Nevra Serezli'nin söyleşisiyle devam etti.

Oynadığı rolleri seçerken senaryonun bütününü değerlendirdiğini belirten Serezli, "Eğer senin çok sevdiğin koltuğun altında bir oyunun varsa, zaten yapımcıya götürüp 'ben bunu oynamak istiyorum buyurun inceleyin' diyorsun. Oynadığın rolü istemen gerekiyor. Ayağın geri geri gitmemeli. Tiyatroya giderken severek, koşarak gitmelisin. Kabare oyunuyla ilgili, zamanlamayla ilgili Metin Akpınar'dan  çok şey öğrendim. Onunla iki oyun oynasanız konservatuvar eğitiminin komedi olayını yakalarsınız." dedi.

Nevra Serezli Msm

'Yabani' dizisi için NOW TV'den karar 'Yabani' dizisi için NOW TV'den karar

Müjdat Gezen ise tiyatronun mazeret kabul etmediğinin altını çizerek, "Aktör, acısını, üzüntüsünü 2 saatliğine içine gömüp sahneye çıkamıyorsa o aktör değildir. Bu mesleği biz icat etmedik, kimse kimsenin kafasına silah dayamadı bu mesleği yapması için. Çıkıp o oyunu oynamak mecburiyetindeyiz. Muhsin Ertuğrul'un dediği gibi 'ancak ölürsen mazeretini kabul ederim.' Bizler acımızı, hüznümüzü içimize gömüp sahneye çıkmak zorundayız." dedi. MSM İsmail Dümbüllü Ödül programı, 29 Mart günü saat 20.00'de "Müjdat Gezen ile Bizim Ev" adlı YouTube kanalında yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi