Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdan altyapıya, asfalttan yeşil alana kadar birçok noktada çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı,  çevre ilçelerde köy meydanına çıkan bağlantı yollarında, okul ve sağlık ocağı çevresinde, cami ile mezarlık içi ve yollarında, köy konaklarının avlularına kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirerek ulaşımda kolaylığı sağlamak için çalışmalarına yoğun mesai harcıyor.

_YNS2936

Başkentin birçok noktasında devam eden çalışmalarla ilgili sosyal medya hesaplarından bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mızın tüm çevre ilçelerinde toplamda 500 bin metrekarelik kilit taşı çalışmalarımızı 2023 yılı içerisinde tamamlıyoruz. Köy yolları, meydanlar, cami çevresi ve mezarlık yolları dâhil olmak üzere birçok farklı bölgede çalışmalarımız sürüyor”dedi.

_YNS2953

Sürdürülebilir bir dünya için: Temiz su ve temiz suya hak temelli erişim Sürdürülebilir bir dünya için: Temiz su ve temiz suya hak temelli erişim

Yıllarca ihmal edilen kırsal mahalleler Ankara Büyükşehir Belediyesinin estetik dokunuşlarıyla yeniden hayat buluyor. Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım ekipleri, kullanım ömrünü tamamlamış ya da yenilenmesi gereken malzemeleri kaldırarak köy içi yolları kilitli parke taşı ile donatıyor.

_YNS5531

Ankara’nın çevre ilçelerinde vatandaşlar ve Başkent 153 Çağrı Merkezi’ne gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır şu bilgileri verdi: “Ankara il sınırları içerisinde belediyemize muhtarlar ve Başkent 153 Çağrı Merkezi’nden gelen talepler doğrultusunda köy yolları, mezarlık içi yollar, köy konakları, cami etrafları ve köy meydanlarında kilitli parke yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması önceliğimizdir. Ayrıca çalışmalar kapsamında yaklaşık 500 bin metrekare kilitli parke imalatı yapılacaktır.”

_YNS2977

Editör: Deniz Ali Tatar