Haber Merkezi - Kadın Yönetmenler Derneği tarafından yedinci kez düzenlenecek olan ve Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası film festivali olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı açıklandı. 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, gösterimlerin yanında atölyeler ve Alman yönetmen "Sabine Steyer-Violet’nin Ustalık Sınıfı Masterclass’ı yer alıyor. Masterclass ise, 2 Mart’ta Fransız Kültür Mekezi’nde yapılacak.

Ordu'da "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" düzenlendi Ordu'da "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" düzenlendi

Aysim Türkmen ile İzmir'den Karakter Yaratmak Atölyesi, Sevinç Baloğlu ile Belgesel Atölyesi, Prof. Berrak Taranç ile Film Müziği Atölyesi, Aysim Türkmen ve Gülengül Altıntaş ile Yönetmenlik Atölyesi, Gülten Taranç ile Alternatif Yapımcılık Atölyesi ve Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile Kitlesel Fonlama Atölyesi İzmirli sinemaseverlerle buluşacak atölyeler arasında yer alıyor. Festivalde ayrıca, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden yönetmen Birsen Kaya’yı anlatan Sabire Soytok’un yönettiği ‘Avantürün Kraliçesi Birsen Kaya’ belgeseli gösterilecek ve Birsen Kaya düzenlenen bir törenle anılacak.

Afi̇ş 1080 1080

27 ülkeden 77 filmin gösterileceği festivalde; 31 film dünya prömiyerini ve 37 film ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. festival kapsamında ayrıca, İZKF desteği ve Goethe-Institut işbirliğiyle"İzmir'den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri" İzmir Ticaret Odası sergi salonunda düzenlenecek 7 atölye ve 1 ustalık sınıfının olacağı eğitimlerle ilk kez gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi