Haber Merkezi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 76 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen Mercek-7 operasyonunda 1264 şüpheli şahsın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Operasyona dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya 'Türkiye'nin Huzuru' etiketiyle ilettiği mesajında şu bilgileri verdi.

Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir

"Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun: Ruhsatsız silah temin edenlere ve silah kaçaklarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek."

Operasyon kapsamında; 787 ruhsatsız tabanca, 38 uzun namlulu tüfek, 51 kurusıkı tabanca, 162 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 1038 silah ele geçirildi. 1264 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

73 ilin ilk beşinde ele geçirilen silah sayıları ve gözaltılara ilişkin bilgiler şöyle;

İstanbul'da 146 tabanca 5 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 187 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 62 tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 88 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Adana’da 53 tabanca ele geçirildi. 59 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İzmir’de 51 tabanca ele geçirildi. 83 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Ankara'da 36 tabanca ele geçirildi. 51 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar