Haber Merkezi - Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Belçika'nın Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, AB ülkelerinin kalkınma bakanlarının Brüksel'de düzenlenen gayri resmi toplantısının girişinde açıklamalarda bulundu.

Burada, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararını hatırlatan Gennez, İsrail'in saldırı düzenlediği Refah'taki durumun çok tehlikeli olduğu ve 'soykırımın' engellenmesi gerektiği mesajını verdi.

Öte yandan, Gazze'deki durumu 'Çağların en vahim insani krizi' olarak tanımlayan Gennez, şunları söyledi:

Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki

"Refah'taki durum çok ama çok tehlikeli. Bu nedenle masum sivilleri desteklemeyi sürdürmemiz, acil ateşkes, esirlerin serbest bırakılmasını talep etmemiz ve ayrıca Gazze Şeridi'ne daha fazla insani yardım talebinde bulunmamız çok önemli." 

"Böyle düşünen yalnızca Belçika değil"

Bakan Gennez, insani yardımın Gazze'deki insanlara ulaşması gerektiğini belirterek, bunun çok önemli olduğuna işaret etti. Böyle düşünen tek ülkenin Belçika olmadığını da ekleyen Gennez, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Aslında durumun açık olduğunu düşünüyorum. Gazze'de o kadar çok kişi mahsur kaldı ki insani durumun nereye varacağının ucu görünmüyor. Bu nedenle insani yardımın Gazze'dekilere ulaşması önemli. Böyle düşünen yalnızca Belçika değil. Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) soykırımı önlemek için Gazze'ye daha fazla insani yardıma, daha fazla insani erişime ihtiyacımız olduğunu söyleyen bir emri var."

Editör: Haber Merkezi