Haber Merkezi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Joe Biden yönetiminin göreve geldiğinden bu yana bu konuda aynı çizgiyi izlediğinin altını çizen Kirby, "Göreve geldiğimizden bu yana bu konuda tutarlı bir politika pozisyonumuz var. İlave F-16'ların satışını ve Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklemeyi sürdürüyoruz" diye belirtti. 

Bununla birlikte, Kirby, F-16'ların satışına ilişkin kongreye ne zaman resmi bildirimde bulunulacağı konusunda satış takvimine ilişkin net bir tarih ifade edemeyeceğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteri 'sert iniş' yaptı İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteri 'sert iniş' yaptı

Ne olmuştu?

Türkiye, Ekim 2021'de '40 adet blok-70 F-16' savaş uçağı ile '79 modernizasyon kitini' satın almak amacıyla ABD'ye niyet mektubunu göndermişti. ABD yönetimini ise  Türkiye'ye F-16 satışına destek verdiğini bildirmiş ancak kongreye ne zaman resmi bildirimde bulunacağı konusunda net ifadeler kullanmamıştı.

Editör: Haber Merkezi