Haber Merkezi - ABD Senatosu NATO Gözlemci Grubunun eş başkanları Demokrat Senatör Jeanne Shaheen ve Cumhuriyetçi Senatör Thom Tillis, Macaristan'a, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü "derhal" onaylama çağrısında bulundu. 

Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti

Yapılan ortak açıklamada, İsveç'in hem bugünün zorlukları hem de yarının tehditleriyle başa çıkması konusunda NATO'ya benzersiz kabiliyetler kazandıracağına dikkat çekildi.

Bu çerçevede, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü derhal onaylama çağırısı yapan senatörler, Macaristan'ın, kamuoyuna verdiği sayısız taahhüde rağmen, İsveç'in teklifini onaylamayan son NATO üyesi olduğunu kaydetti.

"Hem zaman hem de sabır tükenmektedir" diye belirtilen açıklamada, senatörler, Macaristan'ın "eylemsizliğinin" ABD ve NATO ile olan ilişkilerine geri dönülmez bir şekilde zarar verme riski taşıdığını savundu.

Ayrıca, yeni bir üyenin katılımıyla NATO'nun daha da güçleneceğini ekleyen senatörler, "Macaristan'ın transatlantik aileye olan bağlılığını sürdürmesinin ve İsveç'in katılım protokollerini derhal oylamasının zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi