Haber Merkezi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk insanının demokrasiye sahip çıkacağını belirterek, seçimin şeffaflığı ve güvenliğiyle ilgili hiçbir endişenin bulunmadığını kaydetti.

Bakan Tunç, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Bartın'ın Amasra ilçesinde kullandı. Amasra Kaleşah Ortaokulu'ndaki 1009 numaralı sandıkta oy veren Tunç, sonuçların ülke için hayırlı olmasını diledi.

Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti

Ülke genelinde 61 milyondan fazla seçmenin sandık başına gittiğine değinen Tunç, başından itibaren güzel ve huzurlu bir seçim süreci yaşandığın vurguladı. 

Öte yandan,  seçimin, tüm siyasi partiler ve adaylar için hayırlı olmasını temenni eden Tunç, şöyle konuştu: 

"Büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkan adaylarımız, muhtar adaylarımız, ihtiyar heyeti, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımız günlerce seçim kampanyası geçirdiler. Her biri seçilmek için gayret gösterdiler ve bugün de sandık milletimizin önüne konuldu. Milletimiz tercihini yapacak, milletimizin tercihinin hepimizin başının üstünde yeri var. Demokrasinin gereği bu."

Bakan Tunç, Türkiye'de dünyaya örnek gösterilecek seçimlerin gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Seçimlerin yargı gözetimi ve denetimi altında, siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştiğini, her sandık kurulunda siyasi partilerin temsilcileri ve müşahitlerinin bulunduğunu hatırlatan Tunç, "Dolayısıyla şeffaf, yargı gözetim ve denetimi içerisinde gerçekleşen seçimlerimiz, dünyaya örnek seçimlerdir" dedi. 

Editör: Haber Merkezi