İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Adana'da gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-21" operasyonlarında 12 ayrı suç çetesi çökertildiğini kaydetti, Yerlikaya son üç gün içinde yapılan operasyonlarda 282 şüpheli yakalanarak, bunlardan 266'sı tutuklandı, 11'i hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir

Yerlikaya açıklamasında şu bilgileri verdi: 

Adana Valiliği, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen operasyonlar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Operasyonlara 586 ekip, 2.855 personel, 10 özel harekat unsuru, 3 hava aracı, 1 helikopter ve 23 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Yerlikaya, operasyonun Türkiye'deki tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığını belirterek, emniyet güçlerinin zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına karşı mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: Ziya Burak Erol