Ege Denizi'nde gece saatlerinde peş peşe iki deprem meydana geldi. Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında gerçekleşen sarsıntılar arasında yalnızca 7 dakika bulunurken, depremlerin büyüklükleri 4,1 ve 4,2 olarak ölçüldü.

Ege Denizi'nde 7 dakika arayla iki deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nde ilk deprem saat 02.43 sıralarında meydana geldi.

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğü 4,1 olarak kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 5 belediye başkanı ve başkanvekili görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 5 belediye başkanı ve başkanvekili görevden uzaklaştırıldı
İçeriği Görüntüle

İlk sarsıntının ardından saat 02.50'de bölgede bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin büyüklüğü ise 4,2 olarak ölçüldü.

İkinci depremin derinliği 169,72 kilometre

AFAD verilerine göre Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerden biri 169,72 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Bölgede 7 dakika arayla meydana gelen iki sarsıntı, gece saatlerinde kısa süreli hareketliliğe neden oldu.

AFAD depremleri duyurdu

AFAD, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ege Denizi'ndeki depremlere ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Verilere göre bölgede saat 02.43'te meydana gelen ilk deprem 4,1, saat 02.50'de meydana gelen ikinci deprem ise 4,2 büyüklüğünde oldu.

AFAD duyurdu: Ege Bölgesi'nde peş peşe 2 deprem

Kaynak: Haber merkezi