Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili “Herkes bilisin ki bu görüşme Türkiye’de mağdur kim varsa onlar için yapıldı. Ne konuşuldu diye merak ediyorsanız; mağdurlar, hukuksuzluk, emekliler, belediyeler, işsizlik, yoksulluk Türkiye’nin yararına ne varsa onlar konuşuldu" dedi.

Ağbaba, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Arguvan Belediye Başkanı seçilen Ersoy Eren’i ziyaret etti. 

 “Görüşme, Türkiye'de mağdur olan kişiler için yapıldı"

Burada yaptığı açıklamada, Özgür Özel’in çok önemli adımlar attığını vurgulayan Ağbaba, söz konusu görüşmenin Türkiye'de mağdur olan kişiler için yapıldığını belirtti. 

"Mağdurlar, hukuksuzluk, emekliler, belediyeler, işsizlik, yoksulluk Türkiye’nin yararına ne varsa onlara konuşuldu" diyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin yararına olan her türlü çalışma yapılır. Yoksulların yararına her türlü şey müzakere edilir. Bunun yanında haksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa, liyakatsizliğe karşı mücadele edilir. Devletin kurumlarında birçok atanamayan öğretmen, insan var ayrıca işe alımlarda hala mülakat devam ediyor. Bunlarla kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile mülakatları, liyakatsizliği, atanamayan öğretmenleri, emeklileri, yoksulluğu ve yapılan hukuksuzlukları konuştu. Çok büyük alanda yapılan hukuksuzluk var, yargı bağımsız değil bu konular görüşüldü. Bunlar konuşulmaya devam edilecek.”

“Daha fazla çalışacağım"

Uzgel: Niyetiniz neyse onu söyleyin Sayın Fidan, kurumun yapısını bu kadar bozmayın Uzgel: Niyetiniz neyse onu söyleyin Sayın Fidan, kurumun yapısını bu kadar bozmayın

Öte yandan, Malatya’da CHP’li belediye sayısının 5’e çıktığını anımsatan Ağbaba, hem Türkiye hem de Malatya’da 1977’den sonra en büyük oy oranına ulaştıklarını kaydetti. Seçimi kazanacağını beklediğini söyleyen Ağbaba, "Çok umutluydum ama koşullar böyle oldu. Malatya için çalışmaya devam edeceğim, sorumluluğumuz çok daha arttı. Önceden yüzde 18 ila 20’ye karşı sorumluluğumuz vardı ama şimdi her 10 kişiden dördüne karşı sorumluluğumuz var. Daha fazla çalışacağım, Malatya için uğraşacağım. Gençler ve çocuklar için çok daha fazla çalışacağım" diye konuştu. 

Editör: Esin Özdemir