Biden'dan üniversitelerdeki protestolara ilişkin açıklama: 'Kampüslerde antisemitizme yer yok' Biden'dan üniversitelerdeki protestolara ilişkin açıklama: 'Kampüslerde antisemitizme yer yok'

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İran-İsrail arasındaki gerilime ilişkin Türkiye'den herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekerek, "Uyan Ankara uyan. Dün bölgemiz için de dünya için de uzun bir geceydi. Gece boyu ne bir açıklama ne de bir kriz toplantısı yapıldı. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

 Davutoğlu, 'X' hesabından İran-İsrail arasındaki gerilime ilişkin açıklama yaptı. "Uyan Ankara uyan!" diyen Davutoğlu, dün Türkiye için de dünya için de uzun bir gece olduğunu vurguladı. 

Ankara'nın sessizliğine işaret eden Davutoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün başkentler ayakta iken ve açıklamalarla tutumlarını ortaya koyarken bir tek Ankara sessiz ve ıssızdı. Gece boyu ne bir açıklama ne de bir kriz toplantısı yapıldı. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil. Ama devlet tecrübesi bana iki ihtimal olduğunu düşündürüyor. İlki, yetkili kurumların açıklama hazırlamış ama Cumhurbaşkanı'ndan onay alamamış olması. İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaklaşan ABD ziyareti öncesi Washington’daki çevreleri rahatsız edecek bir açıklamadan kaçınmış olması."

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin vahim bir sonucu"

Birinci gerekçenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devlet kurumlarını etkisiz kılarak devlet reflekslerini dumura uğratmış olmasının vahim bir sonucu olduğunu ileri süren Davutoğlu, "İkinci gerekçe geçerli ise durum daha da vahimdir. Türkiye bölgesel konulardaki tutumunu ne kadar güçlü olursa olsun başka bir küresel güce endeksleyemez. Önce kendi tutumunu belirler" dedi.

Editör: Haber Merkezi