Akbelen’de ağaç katliamına karşı direniş devam ediyor. Son olarak jandarma, çevrecilerin temizlik için kullandığı 'su tankerinin' alana girişine izin vermedi.

Meteoroloji'den 12 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den 12 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Haber Merkezi - Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı köylüler ve yaşam savunucuları 2019’dan bu yana mücadeleleri devam ediyor. Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Ağaç kesimine karşı eyleme geçen İkizköy halkı ve yaşam savunucuları jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. "Suya hijyen testi yapılacak" Bugün kamp alanındaki yaşam savuncularının temizlik için kullandıkları su tankeri alandan içeri alınmadı. Jandarma tarafından tuvalet için kullanılan su kesilerek suya hijyen testi yapılacağını söylendi. Günlerdir zor şartlarda nöbet tuttuklarını ve sağlık yönünden titiz davranılmadığını anımsatan direnişçiler "Tankerimizi istiyoruz" sloganları attı.