CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında dile getirdiği iddialar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK 217/A maddesi kapsamında resen soruşturma açıldı. Özel, canlı yayında yaptığı açıklamalarda Bakan Gürlek’e ait olduğunu iddia ettiği tapu kayıtlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmelerine kadar birçok iddiada bulundu.

Özel: "16 tapu var, dördü korkunç"

Canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, Bakan Gürlek’e ait olduğunu öne sürdüğü mülkiyet kayıtlarına ilişkin, "İlk kez burada açıklayacağım. Toplam 16 tapu var, dördünü gösterdi, dördü de korkunç. Bu tapuların ID numaraları var." ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, Bakan Gürlek’in bu kayıtlarla ilgili girişimlerde bulunduğunu iddia ederek, "Akın Gürlek'in 'Tapu kayıtlarını silebilir miyiz?' dediği ve olumsuz cevap aldığını da biliyoruz." dedi.

Özel, önümüzdeki bir-iki hafta içinde bir basın toplantısı daha düzenleyeceklerini belirterek, açıklayacakları bilgilerin "bir bakanın görevine devam etmesine izin vermeyecek" nitelikte olduğunu öne sürdü.

"Erdoğan’ı dinlediği söyleniyor" ,ddiası

Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan iletişimine dair çarpıcı iddialarda bulundu:

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'i bıçaklayan Seydi Ahmet Keleş YENİ Parti'den ihraç edildi
Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'i bıçaklayan Seydi Ahmet Keleş YENİ Parti'den ihraç edildi
İçeriği Görüntüle

"Akın Gürlek Erdoğan ile kriptolu telefondan konuşuyor. Yakınlarına da ‘Merak etmeyin, ben Erdoğan’ı da dinliyorum. Bana bir şey yapamazlar’ dediği söyleniyor. Ses kaydına alıyor telefon konuşmalarını."

Özel ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ailesi üzerinden bir "altın" iddiasının da gündemde olduğunu savunarak, "Akın Gürlek'in bilgi olarak verdiği 'İmamoğlu'nun babasının bahçesinde 10 küp altın bulduk' meselesi yalan ama Erdoğan'a 'Buldum, kanıtı bende, merak etme' diyor" iddiasını dile getirdi.

Başsavcılık'tan açıklama yapıldı

Başsavcılıktan yapılan resmi açıklamada, Özgür Özel’in 8 Mayıs 2026 tarihindeki ifadelerinin içeriğine dair değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"08.05.2026 tarihinde bir televizyon kanalında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik sarf edilen aleni sözlerin; kamu düzeni ve barışını bozmaya elverişli, halkı yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan ifadeler içerdiğinin değerlendirilmesi üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın 217/A maddesi kapsamında resen soruşturma başlatılmıştır".

Kaynak: Haber Merkezi