Haber Merkezi - AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır’daki seçim sonuçlarına itiraz etti. 

Diyarbakır'daki seçim sonuçlarına göre yüzde 64.06 oranında DEM parti kazandı. 

Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı

Gazete Duvar'da yer alan haberde, Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanlığı’na seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, itiraz durumunu ve süreci öğrenmek için İl Seçim Kurulu'na geldiklerini açıkladı. 

Gazeteci Sertaç Kayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin Diyarbakır merkez ve ilçelerdeki seçimlere itirazı nedeniyle, seçimi kazanan DEM Partili adaylara mazbatalarının verilmeyeceğinin bildirildiğini aktardı.

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, bugün yaptığı açıklamada seçimleri kazanan adayların mazbatalarının bugün alacağı duyurulmuştu.

Mazbatasını almak için partililerle Diyarbakır İl Seçim Kurulu’na giden DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak‘a, AKP’nin itirazı nedeniyle bugün mazbataların verilmeyeceği bildirildi.

Gazete Duvar

                                                                                                                     Fotoğraf: Gazete Duvar

AKP Diyarbakır İl Teşkilatı, büyükşehir ile birlikte, seçimi kaybettiği 13 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz etti. İl ve İlçe Seçim Kurulu’na yapılan şikâyetlerde, her ilçede belirli sandıklar verilerek, oyların yeniden sayılması ve seçimin yeniden yapılması için itiraz etti.

İl ve İlçe Seçim Kurulu’nun başvuruları kabul ettiği ve değerlendirmeye aldıkları öğrenildi. İtirazların değerlendirilmesinin ardından verilecek karara göre, mazbataların verilip verilmeyeceğinin netleşeceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi