Haber Merkezi - AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Selçuk Yaşar Spor Tesisleri'nde Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileri ile bir araya geldi.  Burada yaptığı konuşmada, kulübün stat sorununa dikkat çeken Dağ, Karşıyaka'ya stat kazandırılması için yıllardır çalıştığını ancak atılan adımların sonuca ulaşmadığını kaydetti. 

Stat için neredeyse 10 yılını verdiğini belirten Dağ, belediye başkanı olduğunda bu taahhütünü yerine getireceğini söyledi. 

Sportif başarının önemine işaret eden Dağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olduğunda elimizdeki imkan biraz daha artmış olacak. Şöyle ki büyükşehir belediye başkanlığının imkanları da bu işe girmiş olacak. Büyükşehir, bakanlık, TOKİ, kulüp, bir şekilde taşın altına hep beraber girip omuzlayıp kaldıracağız. Stat yapılır. Önemli olan sportif başarıdır."

Karabük'te sağanak etkili oldu Karabük'te sağanak etkili oldu

"Süper Lig'de çok daha fazla takımımızın temsiliyetini arzuluyoruz"

Öte yandan, Karşıyaka Spor Kulübü'nün basketbolda çok iyi gittiğini ve bununla gurur duyduklarını aktaran Dağ, futbol kulübünün de bir üst lige çıkıp, adım adım Süper Lig'e yükselmesini hedeflediklerini ekledi. 

Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Bornova ve Menemen'deki çocukların spor yapma imkanı sağlayacağı projeyi hep birlikte hayata geçireceklerini vurgulayan Dağ, şunları söyledi: 

"Burada yeni yönetim ile hareketlilik olduğunu görüyoruz. Bunun neticeye varmasını arzu ediyoruz. İzmir'in Süper Lig'de temsil edilmemesi hepimizin eksikliği. Süper Lig'de temsiliyet elzemdir. Bir temsiliyet de yetmez bu spor kulüplerinin hepsi tarihsel spor kulüpleri. İnşallah Süper Lig'de çok daha fazla takımımızın temsiliyetini arzuluyoruz."

Editör: Haber Merkezi