Haber Merkezi - Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışına katıldım. Burada açıklamalarda bulunan Kurum,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Öte yandan, İstanbul'un her geçen gün özlediği, beklediği, hayal ettiği o güzel günlere bir adım daha yaklaştığını kaydeden Kurum, açılışı gerçekleştirilen hattın yapılacak diğer eserlere örnek olacağını belirtti. Kurum, "İstanbul'a söz veriyoruz. İlk 5 yılın sonunda İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Milletimiz sahada bu kötü gidişata artık 'dur' diyor"

Ayrıca, İstanbul'un her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı telafi edeceklerini belirten Kurum, şehirde yaşayan her bir insanın bir yılının 288 saatinin trafikte geçtiğinin altını çizerek, şunları söyledi: 

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı

"Bu ne demek biliyor musunuz? Bu trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yılı alıp götürüyor. Milletimiz sahada bu kötü gidişata artık 'dur' diyor, artık 'yeter' diyor. Milletimiz bize 31 Mart sonrasına hizmete hazır olun mesajı veriyor ve bu şehirde istiyoruz ki herkes kolay ve çilesiz bir ulaşımda yolculuk yapsın." 

Editör: Haber Merkezi