Haber Merkezi - Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan'da her beş yılda bir gerçekleşen genel seçimler bugün sandık başına gidildi. 

Eski ABD Başkanı Trump'a 'sus payı' davasında 9 bin dolar para cezası verildi Eski ABD Başkanı Trump'a 'sus payı' davasında 9 bin dolar para cezası verildi

6 hafta sürecek 

19 Nisan'da başlayan ve 1 Haziran'a kadar devam edecek olan genel seçimler, yaklaşık 1 milyar seçmenin federal parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi (Lok Sabha) üyelerini belirlemesi için düzenleniyor. Seçim süreci, partilerin ve adayların halkın karşısına çıkarak vaatlerini ve politikalarını paylaşmalarına, seçmenin ise tercihlerini belirlemesine olanak sağlıyor.

Geçmiş seçimlerden galip çıkan Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki Bharatiya Janata Partisi (BJP), Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) çatısı altında muhalefet partileriyle rekabet edecek. Bu seçimde, 30'dan fazla muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA) adı altında bir araya gelerek seçimlere katılacaklar.

Genel seçimler, 7 aşamalı bir süreci kapsıyor ve bu süreçte 968 milyon seçmen sandık başına giderek tercihlerini belirleyecek. Hindistan'ın farklı eyaletlerinde ve özel yönetim bölgelerinde gerçekleştirilecek olan seçimler, ülkenin coğrafi ve demografik yapısının gerektirdiği bir şekilde aşamalı olarak organize ediliyor.

Editör: Haber Merkezi