Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi olan Yurt, 17 Mayıs Cuma günü sinemalarda gösterime girmeye hazırlanıyor. Yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği ve Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği film; dünya prömiyerini geçen yıl Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yapmış, geçen hafta da İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Film seçilerek Altın Lale Ödülü ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazandı. Başka Sinema dağıtımıyla gösterime girecek film, 14 Mayıs Salı akşamı City’s Nişantaşı’nda saat 21:00’de ekip katılımıyla gösterilirken, İstanbul’daki diğer özel gösterimlerini 15 Mayıs Çarşamba günü Kadıköy Sineması’nda ve 18 Mayıs Cumartesi günü de Atlas 1948 Sineması’nda yapacak.

Y U R T Doga Karakas Can Bartu Aslan

Yurt filmi, dini yurtta kalan on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’e odaklanıyor. Yakın zamanda dine yönelen babasının beklentilerini karşılamaya çalışan Ahmet’in okul ve yurt arasındaki sıkışmışlığını ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi konu alan film, 90’lı yılların sonu Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Doğa Karakaş, Can Bartu Arslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın başrollerini paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin, müziklerini de Avi Medina üstlendi.  

Özgür Özel, Türkan Saylan'ı anma programına katıldı Özgür Özel, Türkan Saylan'ı anma programına katıldı

Poster Y U R T Türkiye Vizyon

İtalya, Fransa ve Fas’tan ödüller

Venedik Film Festivali’nde İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo seçilen film; Fransa’da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nü, İtalya’da düzenlenen Sottodiciotto Film Festival & Campus’te de Özel Mansiyon Ödülü’nü kazanmıştı. Film ayrıca, Aralık ayında Fas’ta düzenlenen Marakeş Film Festivali’nde oyuncusu Doğa Karakaş’a En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getirmişti. Film en son Şubat ayında 41. Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film seçildi.

Editör: Deniz Ali Tatar