Fenerbahçe, Avrupa devlerinin radarındaki 16 yaşındaki Senegalli futbolcu Amara Diouf ile anlaşma sağladı. Genç yıldız adayının sarı-lacivertli takımı tercih etmesinin ardında ise duygusal bir sebep olduğu ortaya çıktı: Geçtiğimiz Aralık ayında vefat eden babasının vasiyeti.

Amara Diouf'un Fenerbahçe'yi Neden Tercih Ettiği Ortaya Çıktı2

Avrupa Devlerini Reddetti

Senegal’in köklü kulüplerinden Generation Foot forması giyen Amara Diouf, Real Madrid, Barcelona, Chelsea ve Juventus gibi dev kulüplerin takibindeydi. Hatta ilk ciddi teklif 14 yaşındayken Juventus’tan geldi. Ancak Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Diouf’un babası Ady Diouf, İslami değerlerin daha iyi öğrenilmesi gerektiğini belirterek, oğlunun İtalya’ya gitmesine izin vermedi.

Amara Diouf'un Fenerbahçe'yi Neden Tercih Ettiği Ortaya Çıktı1

Fenerbahçe'den 1.5 Milyon Euro'luk Teklif

Fenerbahçe, genç yıldız için ilk resmi adımı ara transfer döneminde attı ve 1.5 milyon Euro'luk bir teklif sundu. Ancak Generation Foot bu teklifi o dönem reddetti. Sezonun sona ermesinin ardından sarı-lacivertliler yeniden devreye girdi ve bu kez transfer mutlu sonla sonuçlandı.

Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için özel koleksiyon hamlesi
Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için özel koleksiyon hamlesi
İçeriği Görüntüle

Amara Diouf'un Fenerbahçe'yi Neden Tercih Ettiği Ortaya Çıktı

Babaya Verilen Söz Yerine Getirildi

Amara Diouf’un Türkiye’yi seçmesinde, Müslüman bir ülke olması önemli rol oynadı. Habere göre, babasının vefatından önce verdiği “İslami değerlere bağlı bir ülkede oyna” vasiyetini yerine getirmek isteyen Diouf, Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti. Bu karar hem duygusal hem de sportif açıdan genç oyuncu için önemli bir adım oldu.

Amara Diouf'un Fenerbahçe'yi Neden Tercih Ettiği Ortaya Çıktı4

Takıma Bir Yıl Sonra Katılacak

Henüz 17 yaşına girmesine 5 gün kalan Amara Diouf, FIFA kuralları gereği 18 yaşına basmadan Fenerbahçe formasını giyemeyecek. Genç oyuncunun resmi olarak sarı-lacivertli takıma bir yıl sonra katılması bekleniyor.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar