Haber Merkezi - ABD Hazine Bakanlığı'nın terörle mücadele ve istihbarattan sorumlu Müsteşarı Brian Nelson Kasım ayında Türkiye'yi ziyaret ederek, hükümet yetkilileri ve özel şirketlerle toplantılar yaptı. Toplantılara dair detayları Ekonomim'deki köşesine taşıyan Zeynep Gürcanlı, ziyaretin ana amacının hükümet yetkilileri ve şirket temsilcilerini Rusya ile ticaret konusunda uyarmak olduğunu kaydetti. 

Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu

Gürcanlı Nelson'ın ziyaretinden detayları şu şekilde paylaştı

Amerikalılar Nelson'un ziyareti sonrasında bir de, daha önce pek başvurmadıkları bir yöntemi hayata geçirdiler; Nelson'un İstanbul'da Türk özel sektör temsilcileri ile toplantıda yaptığı konuşmayı olduğu gibi kamuoyuna açıkladılar. Özellikle Rusya yaptırımları konusunda pek çok uyarı içeren konuşma metni, ABD Hazine Bakanlığı internet sitesine konuldu. (https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1963 )

Nelson'un uyarıları içinde en çok göze çarpan, Rus gemilerinin Türk limanlarında aldığı hizmetlerle ilgiliydi. ABD yönetiminin bizzat Rus hükümetine ait gemileri yakından izlediğini söyleyen Nelson, Eylül ve Ekim aylarında Amerikan yaptırımı altındaki bu gemilerin Türkiye'deki bazı limanlardan hizmet aldıklarının belirlendiğini söyledi. Ancak ayrıntı vermedi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar