Haber Merkezi - Çağdaş müzik sahnesinin dâhiyane kadın gitaristi Ana Popović, yeni albümü ‘Power’in turnesi kapsamında 12 Kasım Pazar 20.00’de ilk kez Ankara’da CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşuyor.
Bruce Springsteen’in “gerçekten muhteşem bir gitarist” dediği Ana Popović, Experience Hendrix 2014-17 sahnesindeki tek kadın gitarist olarak da tarihe geçti. Müzisyen bir ailede büyüyen Sırbistan doğumlu Ana, babasının etkileyici blues ve soul plak koleksiyonun arasında kendini ve kendi müziğini keşfetmeye başladı. Bu atmosferde babasının gitarına 15 yaşında sarılan ünlü sanatçı, günümüze kadar geçen sürede yetenekli ve cesur bir gitar fenomenine dönüştü.

12 KASIM - Ana Popovic 1

"Bir Başka Tiyatro" Gaziantep’te alternatif oyunlar sergiliyor "Bir Başka Tiyatro" Gaziantep’te alternatif oyunlar sergiliyor

Durdurak bilmeden dünyanın her bir köşesindeki blues, jazz ve rock festivallerinde sahne alan Popović, Fender, D’Angelico, Jim Dunlop, Joe Bonamassa ve Gary Clark Jr. gibi isimler tarafından destekleniyor. Bugüne kadar B.B. King ve Buddy Guy gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmasının yanı sıra sanatçının tüm albümleri, Billboard Blues Chart’ta ilk 5 arasında gösterildi ve haftalar boyunca dünyanın birçok radyo istasyonunun listelerinde kalmayı başardı.

Editör: Deniz Ali Tatar