İstanbullular Küçükçekmece Gölü'nden şikayetçi: Kötü koku yayıyor İstanbullular Küçükçekmece Gölü'nden şikayetçi: Kötü koku yayıyor

Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin her bir tarafında elektrikli bisiklet için şarj üniteleri kuruyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından koordine edilen ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Smart Ankara Projesi kapsamında temin edilen 408 adet elektrikli bisiklet için, ünitelerin kurulum çalışmaları sürüyor.

M E T 6270

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı hazırlanması ve Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi'nin kurulması amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile daha önce 6 noktaya şarj ünitesi kurularak test edilmişti. Şimdi ise daha gelişmiş ve üst model versiyona sahip şarj istasyonlarının Botanik, Macunköy, Ulus, Gençlik Parkı Gar girişi, Atatürk Kültür Merkezi, Bahçelievler, Bilkent, Koru metro istasyonları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde kurulum ve montajı gerçekleştirildi. Kentte otomobil kullanımının azaltılmasına ve karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında EGO Genel Müdürlüğü, tüm şarj istasyonlarının montajını kısa süre içerisinde tamamlayacak.

M E T 6375

Konu hakkında açıklama yapan EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, “Smart Ankara Projesi, şehrimizi modern, çevre dostu ve etkili ulaşım ağıyla buluşturmak için önemli adımlar atıyor. Proje kapsamında 408 adet yeni elektrikli bisikletin temini yapılmıştı. Şimdi ikinci aşamaya geçilerek 34 farklı lokasyonda toplam 408 adet şarj ünitesinin montajı planlamış ve istasyon kurulum çalışmaları başlamıştır. EGO’nun yeni Bisiklet Paylaşım Sistemi diğer ulaşım modlarıyla entegre bir deneyim sunacak. Otobüs ve metro ile başlayan yolculuklar bisiklet ile tamamlanabilecek ve şehir içi ulaşım daha esnek ve etkili hâle getirilebilecek. Elektrikli bisiklet projesi kapsamında hazırlan bisiklet kiralama uygulaması QR kod okutularak kiralanıp kullanılabilecek. Smart Ankara Projesi ile şehrimizi daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir geleceğe taşıyoruz” dedi.

M E T 6399

Editör: Deniz Ali Tatar