Haber Merkezi Ankara Eczacı Odası, 'Yeşil Eczane' ve 'FarmEkovijilans Projesi' ile eczanelerdeki atık yönetimini, sürdürülebilir tüketim ve üretim uygulamalarını 'sistemli ve kalıcı hale getirerek' karbon ayak izini azaltmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Oda yönetimi tarafından "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"ne ilişkin yapılan açıklamada, insanların yol açtığı ekolojik hasarın iklim sistemini büyük bir süratle değiştirdiği, küresel düzeydeki bu iklim değişikliğinin ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkat çekildi.

Beyaz Saray: Gazze'deki insani yardım çalışanları korunmalı Beyaz Saray: Gazze'deki insani yardım çalışanları korunmalı

Öte yandan, eczacılık biliminin özünü oluşturan insan sağlığını koruma düşüncesinin, yerküreyi ve toplum sağlığını tehdit eden küresel iklim krizine yönelik politikalar üretilmesinin gerekli olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Ankara Eczacı Odası olarak Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilen bu anlamlı günde, başlattığımız Yeşil Eczane ve FarmEkovijilans Projesi ile eczanelerdeki atık yönetimini, sürdürülebilir tüketim ve üretim uygulamalarını sistemli ve kalıcı hale getirmeyi, böylece karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Yeşil Eczane ve FarmEkovijilans Projesi ile eczanelerdeki enerji verimliliğini ve temiz enerji kaynaklarını artıracak; atık oluşumunu en aza indirecek, mevcut atıkların ise belirli bir döngü ile sisteme dahil edilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda ilaç ve tıbbi atıkların geri dönüşümü, atık yönetimi konularında toplumsal farkındalığın oluşmasına, kişilerin iklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı duyarlılığının gelişmesine katkı sunacağız. Daha yeşil ve yaşanılabilir bir dünya için sağlık ve ilaç danışmanlığı hizmetinin yanında ekolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz." 

Editör: Haber Merkezi