Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı

Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, yine Başkent tarihini gün yüzüne çıkaracak bir tarihi yapıyı ayağa kaldırıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapan belediye, kent tarihinde önemli bir yeri olan ve Ulus Telgraf Sokağı’nda yer alan Hamidiye Cami’sini restore ettiriyor.

D J I 0074

Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun onayı sonrası, 19. yüzyılın önemli yapılarından eski adı Tatarlar Cami şimdi ki adıyla Hamidiye Cami’nde rölave, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

I H S 3872

Tairih Abdülhamit Dönemi’ne dayanan, Romanya’dan ve Bulgaristan’dan getirilen muhacirler için yaptırılan cami duvarlarının kerpiç çatısı ahşaptan yapıldı. Tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlanmasının ardından, Ankara tarihindeki yerini alacak.

Editör: Haber Merkezi