Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Döşemealtı Belediyesi'ne yönelik geniş çaplı bir yolsuzluk operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında toplam 10 kişi gözaltına alındı.
Soruşturmanın odağında, belediyenin 2023 yılında açık ihale usulü ile gerçekleştirdiği 2 bin adet 800 litre kapasiteli “Galvanizli Çöp Konteyneri Alım İşi” ihalesi bulunuyor.
İddialara göre, konteynerlerin nitelik ve sayısı incelenmeden muayene ve kabul tutanağı düzenlenmiş ve teslim işlemi yapılmış.
Haksız menfaat sağlandığı iddiası
Başsavcılık, bu süreç sonucunda firmanın lehine 7 milyon 153 bin 713 lira tutarında haksız menfaat sağlandığını belirtti. İddialar, soruşturmanın odağı haline geldi ve gözaltı işlemleri bu kapsamda gerçekleştirildi.





