Çubuklu meslek lisesi öğrencileri, ABD'deki robot yarışmasında ödül kazandı Çubuklu meslek lisesi öğrencileri, ABD'deki robot yarışmasında ödül kazandı

Haber Merkezi - Apple'ın yeni telefonları olan iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde bulunan eylem düğmesiyle beraber, cihazlar daha çok kişiselleştirmeye başladı. Böylece kullanıcılar, kişisel tercihlerine göre eylem düğmesine kamera açmak, el feneri, sesli not, büyüteç gibi birçok erişilebilirlik özelliğini hızlı bir şekilde atayabiliyor ve kısayol olarak daha hızlı erişiyor. Geçtiğimiz hafta OpenAI, yapay zeka asistanı ChatGPT'nin sesli sohbet özelliğinin tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğunu açıklamıştı.

thumbs_b_c_aee34569b1187c9d6bfc5e2df41315b9

iPhone 15 Pro ve Pro Max'in eylem düğmesi sayesinde kullanıcılar ChatGPT'nin sesli sohbet özelliğine kısayoldan erişebilecek. Böylelikle OpenAI, ChatGPT ile iPhone sesli asistanı Siri'nin yerini alabilecek. Bu özelliği aktifleştirebilmek için iOS ayarlarından "Eylem Düğmesi" menüsüne girmek ve ardından "Kısayol" seçeneğini seçtikten sonra "Bir Kısayol Seç" düğmesine dokunarak desteklenen uygulamaları alfabetik olarak sıralabiliyor. 

wwdcs-siri-ui-ios14

Daha sonra ChatGPT'yi seçerek eylem düğmesiyle ilişkilendirebilir "Sesli görüşmeyi başlat" kısayoluyla Siri'nin yerini ChatGPT'ye bırakabilmek mümkün. Bu noktada Apple'ın ne tavır alacağı ve yeni olarak ne yapacağı ise belirsiz.

Editör: Deniz Ali Tatar