Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu: Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu:

11122 V M V MNAZ AKMAN/ANKARA- Türk spor basınının önemli kalemlerinden Gazeteciler Cemiyeti ve Spor Yazarları Derneği üyesi Arman Talay adına bu yıl 26’ncı kez düzenlenen “Arman Talay Ödülleri” sahiplerini buldu. Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde TSYD ortaklığıyla gerçekleştirilen törende beş spor kulübü, beş spor insanına ödülleri takdim edildi. 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal, Denetleme Kurulu Başkanı Doğan Bulgun, TSYD Ankara Şube Başkanı Murat Tarhan ile Arman Talay’ın yeğeni Artun Talay’ın jürisinde bulunduğu ödül programı spor camiasında çeyrek asrı geride bırakan prestijli ödüllerden biri olarak ilgi görüyor. 
11122 H J L H J26’ncı Arman Talay ödülleri sahipleri 
26’ncı Arman Talay Ödülleri bu sene, Halkbank Erkek Voleybol Takımı, Gençlerbirliği Kick Boks Takımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Kadın Futbol Takımı, Ankaragücü Kadın Voleybol Takımı, Ziraat Bankkart Voleybol Takımı, Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr Uğur Erdener, Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, down sendromlu milli judocu Ahmet Ünal, TRT Spor sunucusu Levent Özçelik, okçuluk şampiyonu Arda Ege Dönmezgüç’e verildi. 
Talay, “Arman Talay, genç, orta ve yaşlı kuşağı sevgi köprüsüyle birleştirmiştir” 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Arman Talay’ın yeğeni Artun Talay, “Arman Talay genç muhabirlere yazısının çok güzel olduğunu söyler onu motive ederdi, gerektiğinde önerilerde bulunur aynı nezaketle onu uğurlardı. Arman Talay genç muhabirleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün antrenör kurslarına yollardı, bütün spor dallarının temel bilgilerine ulaşsınlar Avrupa dünya şampiyonlarının ve olimpiyat oyunlarını üst düzeyde anlatsınlar isterdi. Türkiye'nin bir gün olimpiyat düzenleyeceğine İnanır, buna hazırlıklı olunmasını gençlere söylerdi. Yetenekli gençlerin alan değiştirmelerinde onlara yardımcı olurdu. Arman Talay genç, orta ve yaşlı kuşakları birleştirmeyi sevgi köprüsü üstünde yapmıştır. Mezar taşında da sevgi öğretmeni yazmaktadır. Bu söz sayın Nazmi Bilge'nin Arman Talay için söylediği sözdür. 26 yıldır Arman Talay'ın bu özelliklerini bilenler onun adına ödül ve anma törenleri düzenlemektedirler. Gazeteciler Cemiyeti ve Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesine ve de sizlere 26 yıldır süren katkılarınızdan dolayı teşekkür eder saygılarımızı Arman Talay Ailesi adına sunarız” dedi. 
Tarhan, “Gelenekleri yaşatmak zordur”
TSYD Ankara Şube Başkanı Murat Tarhan, “Arman ağabeyle çalışma fırsatı bulamadım ancak hakkında o kadar güzel şeyler duyuyorum ki keşke çalışsaydım bu anlamda öğreneceğim çok şey olurdu. Biz ondan aldığımız bayrağı yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Gelenekleri yaşatmak zordur, Talay Ailesi 26 yıldır bu geleceği sürdürüyor. Umarım bundan sonraki nesillere de Arman ağabeyi tanıtma etkinliği devam eder” dedi. 
Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ayhan Aydemir de, “Rahmetli Arman Talay ağabeyi cemiyetimizde anmaktan gurur duyuyoruz. Başkanımız Nazmi Bilgin, İstanbul’daki programı nedeniyle aramızda değil, herkese saygılarını sevgilerini iletmemi istedi” diye konuştu. 
11122 G H F G F G F JErsözmez, “Bir sevgi öğretmeninin yanında sevgiyi öğrendiğim için şanslı hissediyorum” 
Talay’ın kızı Özlem Ersözmez de günün anlam ve önemine ilişkin, “26 sene önce ailemizin en karanlık günüydü. O gün hayatımda yediğim en büyük darbeydi. Gerçekten iyi bir insan iyi bir öğretmen komik bir adamdı, sevdiceğimdi. Çok üzgünüm erken kaybettiğimiz için. Bugünün bu şekle dönüşmesi kuzenim Artun’un fikriydi. Ne güzel 26 senedir her 31 Mayı’sta gözyaşı dökmeden Arman Talay’ı anıyoruz, birileri daha Arman Talay’ı tanıyor. Talay gibi birinin adını taşıyan ödül almak herhalde bu ödül sahip olacak kişiler için önemlidir. Bir sevgi öğretmeninin yanında sevgiyi öğrendiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum” sözlerine yer verdi. 
Ödülünü aldıktan sonra konuşma yapan Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “Bilge bir spor adamının gençliğimizin idol isimlerinden Arman Talay’ın adını taşıyan bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 
11122 G F J F JTörene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka da “Arman Talay gibi önemli bir şahsiyetin isminin yaşatılması adına geleneksel hale getirilen bu ödül töreninin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Burada 50 yılı aşkın dostluklar anılar var. Ben de son 10 senedir bu ödül törenlerine katılmaya çalışıyorum. Kıymetli buluyorum. Talay gibi sporu seven, sporun birleştirici gücünü ortaya çıkartman, sporu sevdiren bir sevgi öğretmenini bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum. Asıl birleştirici olan spor” diye konuştu. 
TRT Spor sunucusu Levent Özçelik’e ödülünü takdim eden Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal ise “Levent’le her zaman için gurur duydum gerek TRTde gerekse TSYD genel merkezi yönetiminde hep birlikte çalıştık. Levent gibilerinin değerini bilmek lazım, gol kralı Ertan ağabeyinde kıymetini bilmek gerek, Arman Talay gibi bir üstadın ödülünü Ertan ağabeyle Levent’e vermekten ayrıca gurur duyuyorum” dedi. 
Talay Ailesi ayrıca her yıl törenin düzenlenmesine katkı sunan Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD’ye de ödül takdim etti.

Editör: Ramazan Atabey