Haber Merkezi - İsrail ve Hamas arasındaki 'ateşkes' bitti, saldırılar yeniden başladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre; İsrail'in bugün "insani ara"nın bitmesiyle yeniden saldırılara başladığı Gazze'deki son duruma ilişkin bilgi verildi. İsrail'in sabahtan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olan ölenlerin sayısı 69 kişi daha artarak 178'e yükseldi. 589 kişi de yaralandığı açıklandı.

JUUYqQ5E_kaC3pmloCYJ7w

Sağlık Bakanlığı, bir önceki açıklamasında İsrail'in bugünkü saldırılarında 109 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklama ve paylaştığı görüntülere göre Gallant, 1,7 milyon insanın yerinden edildiği abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları helikopterle havadan takip etti. Gazze'ye saldırı planlarını kendisinin onayladığını paylaşan Gallant, "Bu sabah saatlerinde bu saldırıların büyüklüğü hem İsrailliler tarafından görüldü hem de Hamas tarafından hissedildi." dedi.

Bakan Fidan: Türkiye'nin hedefi ASEAN'ın Diyalog Ortağı olmak Bakan Fidan: Türkiye'nin hedefi ASEAN'ın Diyalog Ortağı olmak

tjNrSEyo8k-XmNCkAlIKwg

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakıldı. İsrail ordusu cuma sabahı "insani ara"nın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yeniden başlattı.

7ORPgM8ZuUKYusUNuNjrRA

Editör: Deniz Ali Tatar