Haber Merkezi - Avrupa Merkez Bankası (ECB), yeşil dönüşüm, iklim ve doğayla ilgili risklere odaklanan çalışmalara yoğunlaşacağını bildirdi. 

 2024 ve 2025 yıllarında faaliyetlerine yön vermeyi hedefleyen ECB, yeni alanların belirlendiğini ve iklim değişikliği konusundaki çalışmaların genişletilmesi kararı alındığını açıkladı. 

Bu kapsamda, ECB, yeşil ekonomiye geçişin etkisi ve riskleri ile özellikle 'geçiş maliyetleri ve yatırım ihtiyaçları' konusunda çalışmayı amaçlıyor. 

Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki

Bununla birlikte, iklim değişikliğinin artan etkisi ve daha sıcak bir dünyaya uyum sağlamak için alınan önlemlerin ekonomiyi nasıl etkilediği konusu ile doğa kaybı ve doğanın bozulmasından kaynaklanan riskler, bunların iklim bağlantılı risklerle nasıl etkileşime girdiği ve ekonomi ve finansal sistem üzerindeki etkileri yoluyla ECB'nin çalışmalarını nasıl etkileyebileceği düzenli olarak incelenecek. 

Editör: Haber Merkezi