Özgür Özel, Türkan Saylan'ı anma programına katıldı Özgür Özel, Türkan Saylan'ı anma programına katıldı

Seyir Derneği tarafından üçüncü kez düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali, bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Yılın merakla beklenen filmlerine programında bu yıl da yer verecek olan, panel ve söyleşilerle farklı tartışma alanları açan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Genç Sinema programı için başvurular bugün  itibariyle başladı.

Ayvalık Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen festival bu yıl, 17 Eylül’de başlayacak. Kurulduğu günden bu yana düzenlediği festivallerde 120’yi aşkın uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmi yaklaşık 16 bin izleyiciyle buluşturan Seyir Derneği, bu yıl da Ayvalık ve çevre illerden gelen sinemaseverler için hazırlıklarına başladı. 22 Eylül’de sona erecek festivalde 2024 yılının merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri gösterilecek.

Ayvalik Uluslararasi Film Festivali

Festivalin öncesinde yazlık sinema keyfini Ayvalıklılara yeniden yaşatan Açık Hava Film Geceleri, 15-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyaca ünlü festivallerde prömiyer yapmış, Oscar ödüllerinde öne çıkan yapımlar, Ayvalık Belediyesi Yeni Binası’nın denize nazır bahçesinde perdede olacak. Açık Hava Film Geceleri’ne Eti ve Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin ikramları eşlik edecek. Açık Hava Film Geceleri’nin programı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek öğrencileri üçüncü kez Ayvalık Uluslararası Film Festivali Genç Sinema programı kapsamında ağırlayacak olan Seyir Derneği, gençleri sinemayla buluşturacak. Bugüne kadar Türkiye’deki 30 farklı üniversiteden 70’ten fazla öğrenciyi Ayvalık’ta misafir eden festival kapsamında bu yıl da başvuran adaylar arasından 30 öğrenci seçilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçilen öğrenciler festival boyunca hem sektör profesyonellerinden eğitim alacak hem festival ekibiyle çalışarak deneyim kazanacak, hem de festival kapsamında proje üretecek.

Genc Sinema

Genç Sinema programının, başta sinema bölümünde okuyan ya da üniversitelerin sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere, sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilere açık başvuruları bugünden itibaren www.ayvalikff.org adresinde yer alan başvuru formu üzerinden yapılabilir. Genç Sinema’ya başvurusu kabul edilen 30 öğrenci festival boyunca Ayvalık’ta yapımcılık, yazarlık, yönetmenlik, kurgu, post-prodüksiyon, oyuncu seçimi gibi farklı alanlarda profesyonel isimlerin vereceği atölye çalışmalarına katılacak, aynı zamanda festival organizasyonunun farklı alanlarında görev alarak festivalin önemli bir parçası olacaklar. Bu yıl ayrıca gruplara ayrılarak bir proje üretmeleri de hedefleniyor. Ulaşım, konaklama ve yemek masrafları festival tarafından karşılanacak öğrenciler, yılın dikkat çekici ve merakla beklenen festival filmlerini izleme, panel ve konuşmaları takip etme, sinemacılarla tanışma ve sohbet etme imkânı da bulacak. Öğrenciler başvurularını, 30 Haziran 2024 tarihine kadar www.ayvalikff.org adresindeki form üzerinden yapabilecekler.

Editör: Deniz Ali Tatar