Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında ABD'nin Milwaukee kentinde Birleşik Krallık İş, İnovasyon, Bilim ve Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds ile görüştü. Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik başlıkların toplantıda gündeme geldiğini aktardı.
Ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi ele alındı
Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) kapsamını genişletmeye yönelik müzakereler de değerlendirildi. Bolat, yatırımların artırılması ve iş dünyaları arasındaki etkileşimin daha ileri taşınmasının da görüşmenin gündeminde yer aldığını belirtti.
Ticaret hacmi 2025'te 24 milyar dolara ulaştı
İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2025 yılında 24 milyar dolara çıktığını kaydeden Bolat, bu rakamın mevcut ilişkilerdeki potansiyeli gösterdiğini ifade etti. Bu hafta beşinci turu yapılan STA müzakerelerinin tamamlanmasıyla ticaretin daha rekabetçi ve bütünleşmiş bir yapıya ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.
Hedef 40 milyar dolarlık ortak ticaret hacmi
Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 40 milyar dolarlık ortak ticaret hacmi hedefine ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.
Birleşik Krallık'ı güvenilir bir ticaret ortağı olarak nitelendiren Bolat, karşılıklı ticaret ve yatırımları artırmak, iş insanlarının önünü açmak için iki ülkenin birlikte adımlar atmayı sürdüreceğini kaydetti.
G20 Ticaret Bakanları Toplantısı marjında, Birleşik Krallık İş, İnovasyon, Bilim ve Ticaret Bakanı Sayın Jonathan Reynolds ile bir araya geldik.
— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) October 2, 2026
Görüşmemizde; ticaret ve yatırım ilişkilerimizin güçlendirilmesi, Serbest Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesine yönelik müzakereler,… pic.twitter.com/gUPYyUH3JN



